7 reacties op ‘Island hopping

 1. Hello Luc,

  Ik ken je niet maar ik vind het gewoon interessant om met een inwoner die mijn taal spreekt een advies te vragen wat betreft een”go” of “not go” naar de Griekse eilanden deze zomer. Mijn reis ( zelf geboekt) staat reeds van vorig jaar geboekt met een bezoek naar Andros en Tinos.
  (reeds jaren een favoriet) 1 Zijn we welkom op de eilanden? 2 Worden de coronaregels gerespecteerd? 3 Zijn de Coronacijxers oprecht? Dit zijn toch 2 eilanden niet bezocht door het massatoerisme ( geen Santorini of Mykonos). Onze intenties zijn wandelen, genieten van een goede maaltijd en uiteraard hebben we kleinschalig via Airbnb kleine accomodaties vastgelegd. Ik hou angstvallig de updates in het oog maar wens graag een mening van iemand ter plaatse. Ok, het is geen must om dit jaar te reizen maar moeten we hier niet mee leren leven? Graag jouw mening.

  Like

  1. Hallo Inge,
   ik geef je graag antwoord . Natuurlijk zijn toeristen welkom al word ik wel eens scheef aangekeken door de een of de andere omdat ik een mondmasker draag (en ik ben geen toerist he, ik woon hier permanent) En ik ben eerlijk, neen de regels worden niet gerespecteerd. Ik kan natuurlijk niet iedereen over dezelfde kam scheren, maar heel veel doen niet mee aan afstand houden, mondmasker dragen, handen ontsmetten bij het binnen komen van winkel of restaurant. En de cijfers die ze ons elke dag geven, die vertrouw ik al helemaal niet. Het is misschien niet het drukst bezochte eiland als Mykonos, maar je zit wel op diezelfde boot vanaf Rafina. Onlangs nam ik een boot naar Syros en zelfs het personeel op de boot negeerden de regels, terwijl er wel een halfuur lang door de geluidsboxen geleuterd wordt over het dragen van mondmaskers en afstand houden. Ik heb er geen vertrouwen in en daarom hou ik me zoveel mogelijk afzijdig van de menigte. Maar ik kan niemand tegenhouden want het zijn inderdaad zeer mooie eilanden om te wandelen. Wanneer jullie willen komen weet ik niet, maar hou er wel rekening mee dat rond de periode van 15 augustus het hier overvol is. De pelgrims komen van over heel Griekenland het feest van de heilige maagd vieren en dan wordt afstand houden zeer moeilijk. Ik wens jullie een fijne zomer in Tinos of niet.

   Like

   1. Hallo Luc,

    bedankt voor jouw antwoord. Ik ben gewoon zwaar aan het twijfelen en inderdaad wij zijn de periode van 15 augustus in Tinos …Ik wacht gewoon tot het allerlaatste moment om eventueel te annuleren… In België is het helaas niet veel beter…. wat betreft het negeren van de “regels”. Zou mijn welverdiende vakantie missen….

    Like

  1. Doe ik hoor. Ik vertrouw het helemaal niet. Hoorde een paar dagen geleden dat er op verschillende eilanden, ook hier, al Corona patiënten zijn maar dat men de bevolking niet wil inlichten om geen paniek te zaaien. Als dat waar zou zijn dan vind ik dit wel schandalig.

   Like

 2. Mornin’ Sir,

  Cruises al bezig of gewoon een Promène-Couillon op anker voor Agios Fokas?

  Have a nice day, Greetz, F.

  Frank Lingier 0032 475 235931 Verstuurd vanaf mijn tablet

  >

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s