taxiverhaal deel 2

Deze ochtend belde ik Vasili voor een taxi. Ik had een speciaal verzoek. Of hij me even naar Keramoti kon brengen. Keramoti is een wijk in de heuvels op zo’n 4 km van bij mij thuis. Ik neem daar elke week een kijkje in het huis van vrienden of er alles in orde is. Zij zijn momenteel in België.

Het verzoek was of hij daar even op me kon wachten om me vervolgens naar de supermarkt te brengen en daarna naar huis.

Zo gezegd, zo gedaan.

Op de terugweg naar huis neemt Vasili een heel andere weg dan gewoonlijk. Maar ik zeg niets, ik geniet van het uitzicht.

Op een gegeven moment slaat hij een heel klein straatje in en halverwege stopt hij, stapt uit en verdwijnt.

Ik wacht geduldig af en opeens is hij daar terug met een zak vol sla.

Zo fier als een gieter toont hij mij zijn huis en zijn tuin en zegt: deze sla is voor jou Louka omdat je zo’n vriendelijk mens bent.

Ik ben ontroerd. Dat doet deugd.

Thuis aangekomen neemt hij al mijn boodschappen uit de taxi en brengt alles tot aan mijn deur. Zelf is hij ook niet meer van de jongste. En ik moet niks doen enkel betalen. En dat valt dan weer reuze mee.

Wat een service.

Een reactie op “taxiverhaal deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s